5 sfaturi pentru a crea un birou plăcut
10.11.2023 9:00.00 1098
Petrecem o cantitate mare de timp în biroul nostru (fie la serviciu sau acasă într-un birou de acasă). Modul în care ne simțim într-un anumit spațiu la locul de muncă se reflectă și în motivația și productivitatea noastră. Mediul de lucru ne afectează performanța în muncă, dar și sănătatea și bunăstarea generală, așa că merită să-i acordăm atenție.
Cum să te simți bine în biroul tău? Vă aducem noi 5 idei practice pentru a face mai placute sedintele lungi la birou și ai spațiul perfect rezervat doar pentru tine și munca ta. Chiar și din spațiul de birou, poți evoca un loc cu adevărat plăcut și stimulant, unde poți gândi bine. Verificați-l cu noi!
1. Șezut sănătos
Indiferent dacă lucrezi în biroul tău de acasă (colț de studiu/improvizat în sufragerie) sau într-un birou la locul de muncă, șezutul sănătos este baza. Cu un birou la domiciliu, cea mai mare pacoste este munca non-stop din pat, de pe canapea sau la masa. Totuși, dacă vrei să te dedici pe deplin muncii tale și să nu fii „răucit” și „spărțit” după ce ai terminat lucrul, este bine să ai background-ul tău de lucru – un loc (chiar dacă mic, dar al tău) în care ai liniște pentru a-ți îndeplini toate sarcinile de serviciu, un birou, un scaun de birou cu înălțime reglabilă și tot ce ai nevoie pentru a lucra.
De asemenea, puteți crea o șezut sănătos cu birou de birou cu inaltime reglabila – le poți regla înălțimea în funcție de starea ta actuală și de nevoile tale. Îndepărtează scaunul din când în când și lucrează în picioare, spatele tău va simți schimbările pozitive!
Alegerea scaunului „tău” chiar merită. Biroul este a doua ta casă și petreci destul de mult timp pe scaun. Este adevarat ca scaun de birou confortabil = munca mai placuta.
Dacă trebuie să te ridici des de pe scaun sau să te întorci pe scaun, poate fi eficient pentru tine scaun pe roți. este o mic, flexibil si iti permite sa stai confortabil, dar si sa te deplasezi intre mai multe statii de lucru. Cu toate acestea, asigurați-vă că are o construcție de înaltă calitate și o bază solidă în cruce, abia atunci vă va servi fidel mult timp.
---> SFAT NOSTRU: Scaun pivotant pe roți cu un picior stabil masiv
Scaun pe roți poate fi o alegere excelentă pentru cei care au nevoie de flexibilitate maximă și scaune confortabile.
Ce nu ar trebui să lipsească unui astfel de scaun?
- Spătar cu formă ergonomică spate si cotiere – ele sunt baza unei ședințe confortabile. Spătarul formează un suport pentru spate, trebuie să fie modelat corespunzător și din material respirabil.
- Zona de relaxare cu forma corecta din material de calitate – aceasta parte a scaunului este supusa multor stres, asa ca este necesar ca acesta sa aiba forma potrivita pentru a sta pe termen lung si sa fie realizat din materiale de inalta calitate si rezistente.
- Posibilitate de reglare a inaltimii si rotire la 360°
- Bază transversală stabilă cu roți de siguranță
Scaun de birou cu plasă și rigiditate de balansare reglabilă
---> SFAT NOSTRU: Scaun de birou cu plasă și rigiditate de balansare reglabilă (deasemenea disponibil în culoarea albă)
Unele scaune de birou au și o funcție de balansare – datorită selectării unui grad adecvat de duritate, puteți regla funcția de balansare exact în funcție de nevoile dvs.
De asemenea, vă poate ajuta să vă așezați confortabil susținerea picioarelor cu un covoraș sau suport pentru picioare ergonomic. Susține așa-numitul ședința activă – stimulează fluxul sanguin și ajută la menținerea unei posturi mai sănătoase, picioarele nu sunt întotdeauna într-o singură poziție rigidă.
Pe orice ai sta, spate drept și gât drept este baza unei ședințe sănătoase. Totuși, dacă simți că te doare spatele, vertebrele cervicale sau capul și nu stai confortabil, încearcă să-ți schimbi poziția.
Acest scaun de birou gri pe roți combină confortul și designul modern. Materialul de acoperire este respirabil și este imitație de in.
2. Schimbarea locației
A sta mult timp pe scaun este cu adevărat obositor și obositor pentru corpul nostru. Îl poți ajuta alternând pozițiile de șezut, schimbând tipul de șezut sau mișcându-se. Cum să o facă?
- Minge în formă – nu costa mult si este o investitie foarte buna in sanatatea ta. Alegeți dimensiunea potrivită și încercați gradul adecvat de umflare a mingii - când stați, picioarele ar trebui să formeze un unghi drept cu covorașul. Nu sta pe el tot timpul, alternează ședința pe scaunul de birou cu ședința pe minge de fitness. Vă puteți legăna ușor în timp ce lucrați, dar nu uitați să țineți spatele drept.
- Sezlong – este o completare excelentă pentru scaunul de birou și mingea de fitness, desigur dacă spațiul dvs. de lucru permite acest lucru. Scopul este de a aduce coloana vertebrală într-o poziție diferită față de ședința clasică, ameliorează vertebrele, mușchii spatelui și coloanei vertebrale cervicale. În poziția „jumătățit”, puteți lucra eficient pe o tabletă sau laptop. Un șezlong vă poate servi astfel ca ajutor atunci când aveți nevoie să lucrați, dar așezarea pe un scaun de birou va fi deja lung și inconfortabil pentru dvs..
Puteți folosi și șezlongul pentru relaxare și relaxare a minții și a corpului, nu numai pentru muncă. Dacă aveți această opțiune, întindeți-vă timp de 5 minute și încercați să vă opriți complet capul. Această scurtă repornire vă va ajuta să vă reabordați sarcinile de serviciu cu mintea limpede.
---> SFATUL NOSTRU: Sezlong de relaxare London cu picioare stabile, o sarcină mare de până la 180 kg și tapițerie durabilă.
De asemenea, vă puteți ușura coloana vertebrală schimbând poziția – poti lucra in pozitie semi-asezat pe sezlong, dar te poti si relaxa.
- 3 minute pentru corpul tău – rasfata-te cu macar un moment de miscare la fiecare ora, 3 minute sunt suficiente, chiar si un timp atat de scurt ne poate ușura corpul în timpul unui job sedentar. Urcați o alergare intensă pe scări, mergeți la cafea sau la toaletă, întindeți-vă mușchii gâtului sau întindeți-vă. Alternați-le după gust și nevoile actuale, orice miscare in timpul muncii este benefica. În acest caz, prevenirea este în regulă, deoarece este mult mai dificil să se încălzească mușchii înțepeni și dureri de spate după ce ați stat toată ziua fără pauză..
De asemenea, poți folosi biroul de acasă pentru a schimba mai des pozițiile de lucru sau pentru a face exerciții fizice, nu există limite pentru imaginația ta.. (sursă: Pexels)
Companiile moderne știu asta angajați mulțumiți = angajați productivi. Prin urmare, ei au grijă de angajații lor și le oferă beneficii precum fructe proaspete și cafea de înaltă calitate la locul de muncă, posibilitatea de a ieși afară pentru o pauză la soare și aer curat în timpul orelor de lucru sau posibilitatea de a face mișcare pe o bicicletă de fitness/stepper, de a vă întinde coloana pe coaste/mreană sau de a vă juca ping-pong sau fotbal de masă.
Tot mai multe companii sunt conștiente de necesitatea ca lucrătorii să se simtă bine la locul de muncă, care încearcă să creeze birouri imaginative pline de culori, zone de relaxare sau de joacă. (sursă: Pixabay)
Devine, de asemenea, frecventă utilizarea unei mese de lucru reglabile, care permite lucrul în picioare - angajatul poate alege să stea sau să stea în picioare în timp ce lucrează în funcție de preferințele curente. Inspiră-te și ai grijă de tine în timp ce lucrezi. Deci nu trebuie să cumpărați o masă de ping-pong imediat, ci vă permiteți să vă mutați și să schimbați pozițiile sub orice formă. Un corp mai mulțumit este o bază bună pentru o muncă mai plăcută și mai productivă și o minte mai limpede.
Masa reglabila in inaltimepoate fi de mare ajutor la birou și acasă - când vrei să stai, stai, când trebuie să stai în picioare, pur și simplu așezi masa la înălțimea dorită. Disponibil la dimensiune 160 × 75 × 73–118 cm (în imagine) sau 110 × 60 × 73–118 cm , ambele dimensiuni de asemenea în culoarea neagră.
3. Confort vizual
La locul de muncă, ședința sănătoasă și nevoia de mișcare sunt adesea abordate, dar bunăstarea vizuală este adesea uitată. Ce este confortul vizual și climat luminos sănătos? Este o stare pe care o avem în biroul nostru iluminare adecvată, care nu orbire, asigură intensitatea și temperatura corespunzătoare a luminii și distorsionează culorile (are un indice mare de redare a culorilor). Iluminatul nu deranjeaza, este placut si nu există așa-zis efectul umbrelor multiple (optica slabă a lămpii poate crea mai multe umbre suprapuse, pe care creierul uman încearcă să se concentreze constant - acest lucru are un efect negativ asupra vederii și psihicului).
→ Interesant: tot mai multe companii folosesc așa-numitele iluminare dinamica, care poate simula lumina naturală. În timpul zilei, își schimbă intensitatea și temperatura de culoare, ceea ce susține bioritmul natural și producerea hormonilor potriviți, oferă energie, îmbunătățește productivitatea, concentrarea și starea de spirit a lucrătorilor.
Puterea luminii este enormă – poate stimula, furniza energie, crește performanța, dar poate ajuta și cu depresia sezonieră. Din păcate, iluminatul de calitate scăzută poate face exact opusul. (Sursă: Pixabay)
În zilele noastre, din ce în ce mai mult vorbește mai mult despre influența luminii albastre asupra performanței lucrătorilor, despre volumul adecvat de lumină albastră obținut în timpul zilei, dar și despre ce ore din zi este utilă lumina albastră și când, dimpotrivă, nu este. Lumina albastră în sine poate să nu fie dăunătoare deloc, este o componentă a luminii naturale. Este util mai ales în orele dimineții, pomáha să ne „începem” și să fim mai productivi.
Problema apare dacă primim multă lumină albastră seara – organismul nu produce hormonul somnului iar ceasul biologic poate fi întârziat. Dacă trebuie să lucrați chiar și seara, atingeți o lumină galbenă caldă, setați ecranul la așa-numitul modul de noapte (cu reducerea emisiei de lumină albastră) sau folosiți ochelari anti-lumină albastră.
Cu toate acestea, nici măcar cei mai buni ochelari din lume nu pot înlocui o pauză de a privi ecranul. Lasă-ți ochii să se odihnească din când în când. Întindeți-vă pe un șezlong sau pe o canapea și țineți ochii închiși. Dacă ai un balcon la serviciu sau ai posibilitatea de a ieși o vreme afară, folosește-l. Ochii tăi vor fi ușurați și vei evita arderea și tăierea ochilor cauzate de privirea constantă la monitor.
Când vă uitați la ecran timp îndelungat, evaporarea filmului lacrimal crește, ceea ce provoacă uscarea ochilor. Prin urmare, luați pauze regulate și folosiți lacrimi artificiale dacă este necesar. (sursă: Pixabay)
4. Organizarea spatiului de lucru
Dezordinea și prea multe lucruri pe birou ne pot împiedica adesea gândirea. Pune deoparte o „ora de curățare”, echipează-te cu o cârpă și agent de curățare, mută coșul de gunoi și faceți o curățare mare - scăpați de toate lucrurile inutile, vor rămâne doar lucruri cu adevărat importante și utilizate în mod regulat.
Organizați-vă biroul în așa fel încât să vă simțiți confortabil și confortabil să lucrați în el. (sursă: Pixabay)
Folosiți pe deplin sertarele mesei de lucru, unde aranjați cu grijă instrumentele și documentele individuale. Cumpărați organizatoare suplimentare de birou, un suport sub monitor cu sertar sau o cutie pentru cabluri - acestea vor deveni asistenții dvs. fideli în a vă menține biroul în ordine. Bibliotecă sau raft vă pot ajuta să vă organizați zona biroului. Vei vedea singur cu ce entuziasm te vei repezi brusc în toate sarcinile tale de muncă!
1. Bibliotecă cu Copac, albă (deasemenea disponibilîn decor din lemn)
2. Bibliotecă în zig-zag, maro (deasemenea disponibil în culoarea albă)
3. Raft cu 6 niveluri, maro rustic
4. Opțiuni de conectare Raft cu 6 etaje
De asemenea, nu uitați de obiectele de valoare (documente sensibile, titluri de valoare, numerar...). Ele aparțin cu siguranță în seif, astfel încât să fie perfect protejate. În ceea ce privește nivelul necesar de securitate pentru obiectele dvs. de valoare, puteți utiliza un seif de sine stătător pe care îl aveți întotdeauna la îndemână sau un seif pentru mobilă ascuns într-un dulap..
→ Tu vrei să știi, cum să alegi un seif? Citiți articolul nostru!
Seif pentru mobilier electric Securitate argintiu cu dimensiunile de 35 × 40 × 40 cm, are o usa de otel de 4 mm, 2 pini de otel si o broasca electrica pe care o poti programa usor cu propriul cod.
5. Aer proaspăt, mâncare proaspătă și flori proaspete
Factorii de bază, cum ar fi temperatura adecvată în cameră, afectează, de asemenea, bunăstarea generală – prea multa caldura te face obosit si somnoros, prea mult frig provoaca lipsa de concentrare. Nu uita de regim de băut amănunțit, a cărei bază ar trebui să fie apa pură. Gustați-l cu lămâie, suc de portocale sau mentă, vă va împrospăta și vă va stimula pofta de muncă.
Ceaiul sau cafeaua parfumate dimineața pot, de asemenea, să creeze o atmosferă plăcută pozitivă și să susțină activitatea creierului. Pentru mulți, acestea au devenit un ritual de dimineață revigorant.. (sursă: Pixabay)
Uneori, chiar și puțin este suficient pentru a face munca mai plăcută – ventilați și lăsați o briză proaspătă să intre în birou, care împrospătează mintea. Reda muzică și acordați-vă cu valul potrivit de relaxare datorită acestuia. Sau ajunge la fructe sau nuci, care completează organismul cu vitamine și energie.
Mâncarea este o parte integrantă a zilei de lucru. Pregătește un castron cu fructe și nuci pentru o gustare, bucură-ți ochii și papilele gustative și reface-ți energia. (sursă: Pixabay)
Alteori este suficient un spatiu potrivit „a dota” cu mici lucruri plăcute care să poată fi pe plac – flori vii, fotografii, poze, uleiuri parfumate, avizier sau tablă, hârtii colorate vesele... Culoarea locului de muncă și a împrejurimilor are, de asemenea, un efect semnificativ asupra psihicului - joacă-te cu ea ca să te simți bine în spațiul tău. , culorile îți dau energie și te mulțumesc.
Florile vii pot crea o atmosferă confortabilă în birou, verdele are un efect liniștitor asupra ochilor noștri. (sursă: Pixabay)
Fiecare dintre noi are propriile lucruri mici care ne pot pune într-o dispoziție bună și ne pot face munca la birou mai plăcută. Oricare ar fi, nu vă fie teamă să experimentați și să vă îmbunătățiți constant colțul. Datorită lui, îți va fi mai ușor să lucrezi, pentru că rezultate mai bune vin într-un mediu pozitiv.