Pereți pentru vin – tot ce trebuie să știți despre vinul fiert și despre pereții pentru vin

29.10.2024 14:09.18 250

În mâna dreaptă, vin fiert aromat, în stânga, un gogoșar umplut și în jurul vostru mulți prieteni. Cine nu adoră târgurile de Crăciun... Și ce-ar fi să aduceți această atmosferă acasă? Aveți nevoie doar de mult punch/vin fiert, ceva de ronțăit și o companie bună. Citiți articolul nostru despre gătirea simplă a vinului la un aparat, la sfârșit vă așteaptă și 3 rețete delicioase!

Pereți pentru vin – tot ce trebuie să știți despre vinul fiert și despre pereții pentru vin

În oferta noastră avem mai multe tipuri de pereți pentru vin, care vă vor facilita pregătirea acestei băuturi delicioase. Oferă calitate gastro, utilizare simplă și o durată lungă de viață. Au o bază extinsă, care asigură o stabilitate ridicată a aparatului și împiedică răsturnarea acestuia. Capac cu mâner izolat termic vă garantează o manipulare sigură.

Objem varič na víno

La noi găsiți diferite volume ale pereților pentru vin – 6,8 litri, 8,3 litri20 de litri și cel mai mare de 28 de litri. Toate au un recipient din oțel inoxidabil de calitate. 

Toate cele 4 modele au certificat SGS - GS, ceea ce înseamnă că au trecut prin teste riguroase de siguranță și calitate conform standardelor germane. Ne bucurăm că pereții noștri pentru vin de la Monzana obțin evaluări ridicate în multe clasamente, unde se evaluează criterii precum preț, calitate și performanță – de exemplu, pe portalurile Vergleich.org sau Glühweinkocher.net.

 

Ce vă oferă un aparat pentru vin?

Un aparat pentru vin este un dispozitiv practic care vă permite să pregătiți vin fiert mult mai simplu decât prin gătirea clasică într-o oală.

 

1. Pregătire simplă și rapidă

Aparatul pentru vin nu doar că încălzește vinul la temperatura corectă, ci îl menține la această temperatură timp de câteva ore. Regulatorul de temperatură permite o încălzire ușoară și precisă de la 30 la 110 °C. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați vinul, sucul și condimentele, iar restul se ocupă aparatul.

Varič na víno teplota

 

2. Păstrarea aromelor și gusturilor

Spre deosebire de gătirea tradițională pe aragaz, aparatul pentru vin oferă un proces gradual și lent de încălzire. Aceasta înseamnă că aroma condimentelor și a vinului se dezvoltă mai bine și rămâne stabilă.

Varené víno zachovanie arómy

 

3. Manipulare practică

Pereții au un robinet de servire – pur și simplu turnați vinul într-o cană sau o ceașcă. Fără scurgeri și mâini lipicioase de la servirea cu o lingură din oală. Folosind scala de umplere, puteți recunoaște câte cești mai rămân în interior fără a fi necesar să ridicați capacul.

Varič na víno s kohútikom

 

Sfatul nostru: Alegeți un aparat pentru vin care se curăță ușor. Atunci când desfaceți și spălați frecvent aparatul, vă va fi de mare ajutor.

 

4. Fără riscul de a fierbe vinul

Pereții sunt concepuți pentru a fi siguri în utilizare, iar multe dintre ele au funcția de oprire automată, ceea ce elimină riscul de a fierbe vinul.

Varič na víno automatické vypnutie

 

5. Versatilitate

Pe lângă vin, puteți utiliza aparatul și pentru a pregăti alte băuturi calde, cum ar fi punch, sucuri calde sau diverse băuturi din plante. Este un ajutor versatil pentru serile reci sau întâlnirile de familie.

Vínový varič

 

6. Posibilitatea de conservare

Unele modele, inclusiv cel mai mare model, oferă, pe lângă gătirea vinului, și opțiunea de conservare. Recipientul de 28 de litri poate găzdui până la 14 borcane de un litru. Cum funcționează? Borcanele pentru conservare se introduc în oala de pasteurizare, oala se umple cu apă și se alege temperatura dorită. Cu acest ajutor, aveți totul gata în cel mai scurt timp și nicio rundă nu va fi prost conservată!

Varič na zaváranie

În acest aparat de 28 de litri, puteți conserva borcanele clasice cu capac cu filet, dar și cele cu capace de etanșare din cauciuc. Pe ecranul LCD este afișată temperatura curentă a apei și timpul rămas. Puteți folosi robinetul pentru a scurge apa în timpul conservării.

 

Cine va utiliza aparatul pentru vin?

  ✔ Dumneavoastră, la întâlniri cu familia și prietenii

Dacă organizați o petrecere de familie sau o petrecere în sezonul rece, cu aparatul pentru vin veți impresiona cu siguranță! În plus, oaspeții dvs. se vor putea servi singuri – mai puține griji pentru dvs. ca gazdă.

 

  ✔ Restaurante, baruri și cafenele

Dacă intenționați să oferiți băuturi fierte în sezonul rece, cu siguranță achiziționați un aparat. Nu doar că pregătiți o cantitate mai mare de băutură mai ușor și simultan, ci o mențineți caldă și în aceeași calitate timp de ore întregi.

 

  ✔ Chioșcuri de vânzare la târguri

Pereții pentru vin sunt populari în timpul târgurilor de iarnă, festivalurilor, bâlciurilor sau evenimentelor de Crăciun, unde vinul fiert și băuturi similare sunt vândute pe scară largă. Dacă sunteți unul dintre vânzătorii de la astfel de evenimente, aparatele pentru vin vă vor permite să deserviți eficient un număr mare de vizitatori.

 

Vedem că aparatele pentru vin își găsesc locul în gastronomie, dar și la entuziaștii de acasă care doresc să-și răsfețe oaspeții cu băuturi calde delicioase în lunile reci.

 

Ce capacitate să aleg?


Gândiți-vă pentru câte persoane veți găti vin. Pereții mai mici, cu o capacitate de aproximativ 6 – 10 litri sunt potriviți pentru utilizare acasă sau pentru evenimente mai mici, în timp ce modelele mai mari (20 de litri și mai mult) sunt ideale pentru restaurante, cafenele sau evenimente cu un număr mai mare de oaspeți.

Varič na víno objem

 

Cum să pregătiți vin fiert în aparat?

Avantajul aparatului pentru vin este că temperatura poate fi setată cu ajutorul regulatorului de temperatură. Dar care este, de fapt, temperatura corectă atunci când pregătiți vin fiert în aparat?

  • Vinul ar trebui să fie încălzit la o temperatură de aproximativ 60 – 70 °C, nu mai mult. Această temperatură este suficientă pentru a încălzi vinul și a elibera aromele condimentelor, dar nu se fierbe vinul și nu se evaporă alcoolul.

  • La această temperatură mai mică, vinul ar trebui să rămână aproximativ 15 – 30 de minute, pentru a elibera toate aromele și gusturile.

 

BINE DE ȘTIUT:
Nu aduceți niciodată vinul la fierbere, altfel alcoolul se va evapora. Vinul începe să fiarbă la o temperatură de aproximativ 78 °C. Dacă atinge temperatura de fierbere, nu doar că va pierde o parte esențială din alcool, dar gustul și aroma sa se pot și schimba.

 

Ce face parte din vinul fiert?

Prísady do vareného vína

Sursă: Pixabay 

Vin: roșu, alb, uneori și roze – în funcție de tipul de vin fiert pe care dorim să-l preparăm.

Suc: sucul de portocale și cel de mere sunt clasice, dar poți adăuga și suc de coacăze, struguri, merișoare sau cireșe. Sucul este folosit și ca înlocuitor al vinului în varianta fără alcool.

Ceai: ceaiurile de fructe parfumate pot îmbogăți vinul cu alte note fructate și îi pot oferi prospețime.

Condimente: cuișoare, scorțișoară, anason stelat, anason, nucșoară, ghimbir, cardamom, coajă de portocală sau lămâie, dar și păstaie de vanilie sau piper lung – nu te teme să experimentezi cu tipurile și cantitățile fiecărui condiment.

Îndulcire: zahăr alb sau brun, miere, sirop de agave, stevia – îndulcitorii pot fi combinați între ei și adăugați în proporții diferite.

Fructe: bucăți de fructe precum portocale, lămâi, mere, prune pot ridica vinul la un alt nivel.

Alcool: rom, lichior de portocale sau coniac sunt adesea adăugate pentru a intensifica aroma și a crește conținutul de alcool. Adaugă-le spre sfârșitul preparării, pentru a nu se evapora.

Creează-ți o băutură unică, combinațiile de ingrediente sunt nelimitate.

 

▼ Rețete pentru vin fiert ▼

Gătește cu noi un vin fiert parfumat, plin de arome de Crăciun. Am pregătit pentru tine 3 rețete de vin fiert – una clasică și două puțin neobișnuite.

Încercă!

 

1. Vin fiert parfumat – rețeta de bază

Varené víno základný recept

Sursă: Pixabay

 

1 litru de vin roșu (Cabernet Sauvignon, Merlot)
2 linguri de zahăr
1 portocală (felii)
4 cuișoare
2 bețe de scorțișoară
1 stea de anason
coajă de lămâie

1. Într-o oală, încălzește vinul roșu, dar nu-l lăsa să fiarbă (ideal între 60 – 70 °C).
2. Adaugă cuișoarele, scorțișoara, anasonul și coaja de lămâie. Presară zahărul și amestecă bine.
3. Adaugă feliile de portocală și încălzește până când vinul devine cald și aromele se combină.
4. Servește fierbinte, ideal cu o felie de portocală la decor.

 

2. Vin fiert cu suc de mere, ghimbir și rom

Varené víno s rumom

 Sursă: Pixabay

 

1 litru de vin roșu
250 ml suc de mere
3 linguri de miere
1 băț de scorțișoară
4 cuișoare
1 bucată mică de ghimbir proaspăt (felii)
50 ml rom închis
felii de măr și portocală pentru decor

 

1. Încălzește vinul cu sucul de mere și condimentele (scorțișoară, cuișoare, anason, ghimbir).
2. Adaugă mierea și amestecă bine.
3. Chiar înainte de a servi, adaugă romul și încălzește ușor.
4. Servește cu felii de măr și portocală.

 

3. Vin fiert roze cu ceai de hibiscus și suc de merișoare

Varené ružové víno

Sursă: Pixabay

 

 

1 litru de vin roze
250 ml suc de merișoare
2 plicuri de ceai de hibiscus
3 linguri de zahăr
1 băț de scorțișoară
4 cuișoare
mandarină + physalis (Machovka peruana) după gust

1.Într-o oală, încălzește vinul împreună cu sucul de merișoare și plicurile de ceai. Nu fierbe.
2. Adaugă cuișoarele, scorțișoara, zahărul și mandarinele.
3. Lasă ceaiul să se infuzeze timp de aproximativ 5 minute, apoi îndepărtează-l.
4. Pune câteva boabe de physalis pe fundul unei căni și toarnă vinul preparat cu mandarine.

 

Aceste rețete oferă diferite experiențe gustative, de la cele clasice până la versiunile mai experimentale, care îmbogățesc vinul fiert tradițional cu ingrediente neobișnuite.

 

La sănătate și să ai parte de luni de toamnă și iarnă plăcute!

 

Politica de protecție a datelor cu caracter personal

Używamy plików cookie, aby usprawnić Twoją wizytę na tej stronie, analizować jej działanie i zbierać dane na temat jej użytkowania. Możemy w tym celu korzystać z narzędzi i usług podmiotów trzecich, a zebrane dane mogą być przekazywane partnerom w UE, USA lub innych krajach. Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie", wyrażasz zgodę na to przetwarzanie. Poniżej możesz znaleźć szczegółowe informacje lub edytować swoje preferencje.

Politica de protecție a datelor cu caracter personal

Arată detalii
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Logare